Khor Al Raha Courtyard

ABU DHABI


Khor Al Raha is a residential community that facilitates a sustainable, efficient and natural way of life. The advantages of its design will benefit the developer, owner and occupier of the community alike.
 
The building has been thoughtfully oriented to maximise physical and visual connections to beneficial surroundings and views.
 
The common default organisation of a double loaded corridor has been drawn apart to become a courtyard. The functions of corridor and courtyard are overlaid to create a naturally ventilated external space providing the principle circulation via shaded walkways and bridged voids. This naturally cross-ventilated ‘gorge‘ is the environmental, functional and social heart of the community.
 
The volume of air-conditioned internal space is minimised, and areas of glazing are shaded by balconies and green spaces that are woven into the facade. This passive design approach significantly reduces energy consumption, assisting with the project’s target of an Estidama 1 Pearl rating.
Clients Mr Saeed Eid Al Ghafli
Type Mixed use Residential & Retail
Location ABU DHABI
Area 25,890m² BUA
Scope Design and Supervision
Status Tender Stage
Date Completion Due 10/2018
  • cssslider
  • cssslider
  • cssslider
  • cssslider
  • cssslider
jquery slider by WOWSlider.com v8.6