The Souk

ABU DHABI

The vision is to provide a permanent indoor market space. The design gives a sense of an outdoor experience in an indoor space.

The proposed site replaces the existing car park for Debenhams store and accommodates a 220 keys hotel and an indoor souk.

The site is at a comfortable walking distance from Yas Mall and offers a great opportunity for retail and hospitality development.

The hotel and the market are positioned in a linear way through a central axis that projects towards the mall through Debenhams store. Access to both the Hotel and the Market are carefully designed to offer each development its own private drop off area and parking. Traffic flows in a very efficient way through the provision of separate access route.

The dramatic entrance of 16m high open space creates a shaded public space that serves as a circulation node to both the market, hotel and mall connection and forms an iconic gateway to the project. Horizontal timber louvres shading the central entrance square provide comfort to the public during the hot season.

Clients Cofidential
Type Retail
Location ABU DHABI
Area 4000m² BUA
Scope Design and Supervision
Status Design Development
  • cssslider
  • cssslider
  • cssslider
  • cssslider
  • cssslider
jquery slider by WOWSlider.com v8.6